De behandeling

Na het maken van een afspraak (via de website, telefonisch of per mail), ontvangt u per mail een vragenlijst die u via uw computer kunt invullen. Belangrijk is dat u deze vragenlijst zo zorgvuldig mogelijk invult. Klachten uit het verleden die onschuldig lijken (zoals bijv. een oorontsteking) kunnen van groot belang zijn om een totaalbeeld te kunnen vormen van de gesteldheid van uw lichaam.

Tijdens het eerste consult wordt het intakeformulier met u besproken om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Na dit vraaggesprek zal een onderzoek plaatsvinden. Bij dit onderzoek wordt er alleen gebruik gemaakt van de handen. Er komen geen apparaten aan te pas. Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken, waarna over wordt gegaan tot de behandeling.


Na de behandeling

Vermoeidheid

Na de behandeling gaat uw lichaam met de nieuw verworven beweeglijkheid aan de slag, het zal zoeken naar een ander (beter) evenwicht. Deze reacties kosten energie waardoor u dus moe kunt zijn. Het is aan te raden om op de dag van de behandeling geen activiteiten in te plannen die veel energie van u vergen.

Pijn
Na een behandeling kan er op de plaats waar behandeld is (bv. buik) pijn ontstaan. Dit is een normale reactie (op de behandeling) en trekt binnen enkele dagen weg.

Meer klachten
Het kan zijn dat de klachten verergeren voordat ze afnemen. Dit is een normale reactie.

Oude klacht terug
Het opnieuw ervaren van oude klachten komt vaak voor en maakt deel uit van het herstelproces.

Klachten weg
Natuurlijk is het ook mogelijk dat uw klachten verdwijnen. Mocht er nog een behandeling gepland staan, dan is het aan te raden deze gewoon door te laten gaan. Het kan zijn dat het lichaam anders ‘terug valt’ in het oude klachtenpatroon.

Controle
Wanneer de behandeling afgesloten is kan het zijn dat de osteopaat u aanraadt na enige tijd (b.v. ½ jaar) een controle behandeling te ondergaan. Ook dit is gericht op het voorkomen van terugval.