Osteopathie kan zinvol zijn voor veel dingen, maar kan het ook werkzaam zijn bij een ziekte als kanker? Simpelweg kan ik hierop zeggen: NEE…blog klaar zou je zeggen! Maar nee vandaag schrijf ik een keer een totaal andere blog dan anders…

Al sinds 2006 wordt jaarlijks de Alpe d’Huzes georganiseerd. Een evenement dat in het teken staat van geld inzamelen door een loodzware tocht bergop te rijden. Twee jaar geleden deed een vriend van me hieraan mee, omdat zijn vader aan deze vreselijke ziekte was overleden. Sinds die keer, ben ik het meer en meer gaan volgen. Echt geweldig om te zien hoe mensen zich hiervoor inzetten, geld inzamelen en deze rit rijden voor een familielid, een vriend of een andere naaste.

KevinZelf heb ik het geluk gehad, dat er in mijn omgeving niemand te maken heeft gehad met deze ziekte…tot heel kort geleden. Kevin, mijn beste vriend sinds jaar en dag, meldde me dat bij hem per toeval teelbalkanker was geconstateerd en dat hij succesvol was geopereerd. De week erna was erg spannend, omdat hij dan de uitslag zou krijgen, over de gehele toestand. Gelukkig werden er geen uitzaaiingen aangetroffen en kon de vlag enigszins uit.

Ik ken Kevin al sinds ik 11 jaar was, we speelden eerst samen bij Roda JC. Daarna, jaren later kwamen we elkaar (weer via het voetballen) tegen, waarna onze vriendschap ontstond. Ik ken hem als iemand die altijd positief is ingesteld en iemand die niet gauw bij de pakken neer gaat zitten. Zijn positiviteit wilde hij gebruiken om zich in te gaan zetten voor de strijd tegen kanker. Hij vertelde mij dat hij 6 september as. de Ride for Roses gaat rijden in Aalsmeer en vroeg me of ik mee wilde doen. Ondanks dat ik niet vaak op een fiets zit, hoefde ik niet heel lang na te denken. Ik weet dat ik altijd op hem kan rekenen, al is het midden in de nacht, dus vind ik het een kleine moeite om hem hierin te ondersteunen. Dat doen vrienden voor elkaar! Hierna kwam ook de vraag of ik mee wilde doen aan de Alpe d’Huzes in 2016. Inmiddels heb ik dan ook besloten om ook deze uitdaging met Kevin aan te gaan. Zodoende gaan we ons de komende periode eerst voorbereiden op de eerste tocht in september, die 100 kilometer zal omvatten.

Op dit moment zijn we samen bezig met het uitwerken van onze ideeën. Zo is er inmiddels een website opgezet (zie onderaan), evenals een facebookpagina en zijn er nog wat leuke dingen op komst.

Voor dit project zijn we op zoek naar sponsoren, particulieren of bedrijven, dat maakt eigenlijk niet uit, alle beetjes helpen. Deze inkomsten zullen onder andere gebruikt worden voor materialen, onderhoud hiervan en reiskosten. De rest van de inkomsten zullen gedoneerd worden aan het KWF.

Bij deze dan ook de vraag om ons, of feitelijk het goede doel te steunen! Bezoek de site, like de facebookpagina en deel dit bericht met familie, vrienden en kennissen.

Website: www.cyclingforcharity.net
Facebook: https://www.facebook.com/cycling4charity

Bij voorbaat dank!

Max en Kevin

Jubileumlogo-4

Written by

Comments are closed.